Obnova rotorja udarnega drobilca

Za stranko smo obnovili rotor udarnega drobilca. Rotor in udarne letve so po desetih letih delovanja bili iztrošeni do te mere, da je bila potrebna ponovna obnova sestava rotorja udarnega drobilca ter menjava iztrošenih delov.

Na rotorju so se v času delovanja popolnma obrabile udarne letve. Zaradi zahtevnih razmer pri drobljenju kamenja so se v času delovanja iztrošili tudi ležaji rotorja. Ker pri drobljenju nastajajo velike sile in zaradi same mase rotorja so se deformirala tudi ohišja ležajev oziroma sedišča ležajev. Posledično je nastala zračnost med ležajem in ohišjem ležaja, kar je privedlo še do večje obrabe ohišji in ležjev, prav tako pa je to privedlo do aksialnega premikanja rotorja na gredi. Premik je povzročil poškodbe gredi rotorja in poškodbe na labirinih tesnilih ležajev.

Rotor udarnega drobilca smo v delavnici razstavili in očistili. Na podlagi obrabljenih delov smo izdelali nove dele. Potrebno je bilo izdelati novo gred rotorja udarnega drobilca, ohišje ležajev in labirintna tesnila za ohišja ležajev. Na rotorju smo menjali tudi ležaje, pritrdilne obroče, tesnila, vijake in udarne letve.

Po obnovi smo rotor tudi dinmično balansirali. Balansiranje rotorja je pomembno, saj lahko debalans rotorja povzroči vibracije pri delovanju, ki zmanjšujejo življensko dobo celotnega stroja predvsem pa ležajev.

V primeru da tudi sami potrebujete popravilo ali obnovo rotorja ali pa potrebujete nadomestne dele za rotor drobilca nas kontaktirajte.